Klein nieuws uit andere tijden

Kleinnieuwsflyer

Klik op plaatje voor groot formaat

Er zullen er zijn die er anders over denken. Maar ik vind samenwerken met mijn vrouw het leukste wat er is.

Hester van de Grift is illustratrice. Samen hebben we een format ontwikkeld dat een kruising is tussen een wist-u-dat-je en een cartoon. Daarin belichten we onderwerpen uit vaderlandse, regionale of lokale geschiedenis die de boeken niet hebben gehaald. Mythen en legendes. Of we geven een eigen draai aan ‘canonieke’ gebeurtenissen door op een zijdelings detail in te gaan.

Voorbeelden? De man die de Slag bij Nieuwpoort nét miste. Het meisje dat de eerste Batavieren bij Lobith zag aankomen. Blauwe Gerrit, de plagende aap op de Veluwe. Of de toiletjuffrouw die de laatste frisse geur spoot voor Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum.

De geschiedenis is een onuitputtelijke bron, dus de rubriek is toe te passen op elk denkbaar onderwerp. Denk aan nieuws uit uw stad of regio, maar ook weetjes over bedrijven, diensten of producten. ‘Klein nieuws uit andere tijden’ kan op zichzelf staan, maar kan ook een inzet/illustratie zijn als ironische samenvatting bij een verhaal.

Zoek je voor je uitgave, artikel, website of blog wat verdieping met een glimlach? Denk dan aan ‘Klein nieuws uit andere tijden’.

Meer weten? We vertellen graag wat er allemaal mogelijk is: hestervandegrift@xs4all.nl of leendertdouma@xs4all.nl.

Laat een reactie achter