Luwten – Luwten

Luwten, dat is lichtvoetig. Luwten, dat is speelsheid. Luwten huppelt. Fluistert. Huivert. Luwten betovert. Luwten is Luwten. De band heet zo en de plaat heet zo. Luwten is beeldschoon.

Luwten heeft een linkje. Een linkje naar Luwten.

Luwten, dat is Tessa Douwstra. Zij schreef en zong alles. Luwten is Frank Wienk. Producer. Geluidsmaker. Ook wel Binkbeat genoemd. Bekend van Kyteman. Luwten, dat is twee jaar bikkelen. Om te maken.

Luwten, dat is tududududududududu. Dat zingt Tessa.

Luwten is de ultieme popsong. Maar dan anders. Luwten is de zware beat wegdraaien. En dan alleen wat ruis laten. Voor optimaal effect. Of zacht getik. Ondoorgrondelijk gegons. Luwten, dat is experimenteren. Maar melodisch, hè. Luwten biedt allerlei houvast.

Luwten is een herhalende pianotoon. Luwten, dat is ping ping ping ping ping ping. Luwten is opbouwen naar minimal music. Waarvoor Philip Glass zich niet hoeft te schamen. Maar dan – hé dat is ook Luwten – opeens een folky popdeuntje. Dat is In Over My Head. Typisch Luwten. Luwten is leuk!

Lekker anders.

Luwten, dat is geluidsexperiment. Luwten is Binkbeats in de weer. Met samples. Ie ie ie ie ie ie. Met metalen platen. Met muzikanten. Marimba. Guitaret. Hoorn. Spinet. Luwten, dat is lekker opnemen. Op allerlei locaties. Luwten, dat is een feestje om te maken. Zeggen Douwstra en Binkbeats. En dat kun je horen. Luwten, dat is aanklooien. Maar nuttig aanklooien. Spelen met resultaat. Luwten, dat is rijkelijk. Kleurrijk. Luwten is nooit saai.

Luwten, dat is zelf je plaat uitbrengen. Luwten is Double For Me. Zo heet een nummer op de plaat en zo heet het label. Luwten is zelf doen. Omdat niemand met een goed bod komt. Maakt niet uit. Luwten ligt er toch? Nou dan. Luwten is Luwten.

Lekker Luwten.

Luwten is stukkies. In de kranten. Trouw zegt zonderling. Luwten moet vast lachen. Luwten, dat is weg van de drukte. Zegt Trouw terecht. Luwten, dat is ook een beetje The xx. Klopt soms. Luwten, dat is precisiewerk. Zachtaardig ook. Zegt de Volkskrant. Nooit opdringerig, maar opvallend genoeg.

Beetje Eefje de Visser ook.

Luwten is liedjes. Luwten, dat is een singletje. Dat is Go Honey. Dat is een bescheiden hitje. Luwten, dat is een terecht hitje. Maar dat is onterecht bescheiden. Luwten had al veel bekender moeten zijn. Luwten, daar lopen journalisten mee weg. Maar Luwten moet van iedereen zijn.

Luwten is op YouTube. Met band.


Alle beste albums van 2017:

 

Geef een antwoord